bedemand københavn

Bedemand i København: Vælg med hjertet

Står du i en situation, hvor du har mistet en, der står dig kær, er der mange ting du pludselig skal tage stilling til. Det kan være ret overvældende at skulle tage sig af begravelse, testamente og meget andet samtidig med at man er i sorg. Læs med her. 

Den rigtige bedemand gør en forskel 

Når et menneske dør, sætter det rigtig meget i gang. Som pårørende er man i en sorgproces, og derfor kan et dødsfald virke overvældende. Der er nemlig mange praktiske ting, man skal tage sig af. Måske har du pligter, som du skal tage dig af, selv om du er i sorg? Samtidig skal der arrangeres en begravelse, og ofte er der også en del papirarbejde, som de efterladte skal tage sig af.  

Det kan godt komme som en overraskelse for nogle, og derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Uanset hvor i landet du bor. Bor du for eksempel i København og omegn kan du med fordel besøge www.hjertebegravelse.dk og finde en bedemand i København. Det er nemlig vigtigt, at du vælger en bedemand med hjertet på rette sted. En der forstår at lytte til dig og dine behov som pårørende. En som forstår, at du er i sorg og har brug for at bearbejde denne. En god bedemand tager sig af alle de praktiske detaljer, som at synge afdøde ud, bestille blomster, sætte annoncer i avisen og alt det andet, der er brug for.  

Sådan sikrer I jer, før det er for sent 

Når en af dine nærmeste dør, vil du opdage, at der er meget, som du skal tage stilling til. Havde vedkommende nogle yndlingsblomster eller var der nogle særlige salmer, som han eller hun holdt særligt af? Du vil sikkert også opdage, at rigtig mange har en mening om dette. Det kan være ret hårdt og svært at forholde sig til i situationen. Det er klart, at den helt rigtige bedemand kan afhjælpe meget. Indimellem er det dog bedst at klare mange ting på forhånd, inden en af jer falder bort.  

De fleste ved godt, at man skal have et testamente. Men har du for eksempel sikret dig, at det er opdateret efter gældende regler? Har du ikke skænket dit testamente en tanke i lang tid, kan du faktisk risikere, at de nuværende arveregler ugyldiggør det. Måske har du en idé om, hvad der skal ske ved din egen begravelse, når du dør? Får du ikke skrevet det ned inden, så er det op til dine pårørende at tage nogle ofte svære beslutninger, mens de står midt i en sorgproces.  

Hjælp dem ved at tage stilling til om du for eksempel vil kremeres eller begraves, hvilken kirkegård du vil ligge på, eller om der er nogle særlige salmer eller sange, der skal synges ved begravelsen. Er du aktiv på de sociale medier eller har login til andre steder, som kan have relevans for dine pårørende, så skriv dine login oplysninger ned, eller fortæl hvad du vil have, der skal ske med dine billeder og lignende på forhånd.