trælegetøj

Find det perfekte legetøj til dit barn

Legen findes mange steder både uden og med legetøj. Fantasien sætter ingen grænser. Men med det rette legetøj til dit barn styrker du både glæden ved legen, men også de mere hjernevridende aspekter. Når vi forærer legetøj, er delvist vigtigt at huske på det forrige legetøj. Hvis du har brug for hjælp til at finde det rette legetøj til dit barn, så vil disse råd være med til at guide dig i den rigtige retning.

Opdag det glemte

I dag er det meste legetøj fremstillet af plastik. Det giver muligheden for at massefremstille det samme produkt og kan derfor mangle det unikke, som findes i andet slags legetøj. Ved at gå et skridt tilbage og se tilbage i tiden opdager vi, at plastiklegetøj ikke altid har været en del af verden. Dukker og snurretoppe af træ har været det bærende legeelement før i tiden. Og her er det vigtigt ikke at gemme originalitet og ophav. Med det nye plastiklegetøj evner vi ikke at se, hvilke kemikalier der er brugt til produktionen. Men med økovenligt trælegetøj kan du trygt overlade trælegetøjet til dit barns leg. Hvis det kunne lyde som den rigtige retning for dig og dit barn, så læs mere her. Med trælegetøjet er du ikke kun skånsom overfor dit barn, men du opnår et æstetisk flot legemiljø tilvalgt til din personlighed. 

trælegetøj

Sæt rammerne for dit barn

Der findes et hav af forskelligt legetøj til børn. Af den grund skifter børn hurtig interesse, da udvalget er i så store mængder, at det er svært at vælge noget enkelt, men lettere at få lidt af det hele. De fleste børn undgår ikke at blive påvirket af det moderne legetøjsmarked, og fars gamle legetøj bliver derfor hurtigt erstattet med det nyeste af det nye legetøj. Det kan hurtigt give et problem, hjemme i legetøjskassen. Med den næsten uundgåelig forbrugs rytme bliver der købt legetøj efter legetøj. Kassen bliver fyldt til kanten og det gamle legetøj, som før var interessant, bliver glemt nederst på bunden. Ved at sætte faste rammer for dit barn, eksempelvis ved at påminde om at huske det glemte legetøj, og ikke at købe nyt hele tiden, opnår barnet en større respekt for det forærede legetøj. Det kan skabe en større taknemmelighed for det enkelte og den førnævnte hungren efter det nye vil aftage. Det gamle legetøj får ofte en revolution gennem denne vej.

Forær legetøj, som styrker motorik og psyke

Der findes legetøj, som styrker mere end blot legen og fantasien. Ved at købe legetøj, som udfordrer dit barn på en mere tænkende måde, træner barnet sin motorik og psyke. Det kan eksempelvis gøres ved køb af et stabeltårn, som træner bygge-evnen og balancen. Eller ved køb af puslespil som udfordrer hukommelsen. Det giver et sjovt sammenspil mellem leg og udfordring.

Legetøj er kommet for at blive. Selvom vi skulle tro, at legetøjet er tilhænger af barnet eller barndommen, hænger legen ved hele livet. Som voksne er legetøjet blot kamufleret af et mere avanceret slør, så som computerspil, sudoku, kryds og tværs, modelfly, osv. Her træner vi endnu engang vores psyke samt den tilhørende glæde. Vi skal blot huske på ikke at få samlermani, men huske det glemte.