Alkohol

Derfor er det smart at have et alkometer

Der er flere tidspunkter, hvor det enten kan være underholdende eller praktisk at have et alkometer i hjemmet. Det er ikke altid nemt at mærke, hvor fuld man er, men det kan man hurtigt finde ud af, hvis man har et alkometer. Læs mere om det her, og find ud af, om det er noget for dig.

Kan du køre hjem?

Det er naturligvis praktisk at have et alkometer, når du er i tvivl om, hvorvidt du har drukket for meget til at køre bil. Hvis din promille er 0,5 eller derover, så er det ulovligt at køre bil. Men det er ikke bare vigtigt, at du holder dig fra at køre fuld i bil på grund af loven. Det kan også være enormt farligt at køre i bil, hvis man er fuld. Man er meget mindre opmærksom på de ting, der sker omkring en, når man har drukket, og ens syn er forværret. Man har lavet loven, fordi man har tænkt på folks sikkerhed, og det skal du også gøre. Det er ikke bare dig selv, du er til fare for, det er også dine medtrafikanter. Du kan købe et alkometer på Homecare.dk.

Underholdende indslag til festen

Man kan også bruge et alkometer til fis og ballade. Du kan f.eks. tage dit alkometer med til en fest, og så kan I holde øje med, hvor hurtigt I bliver fulde. Det kan også være, der er én, der påstår at han eller hun ikke er fuld – så er det nemt at hive alkometret frem og få personen til at bevise det. Der er ikke noget at diskutere, når først alkometret har givet sit tal.

Er du ved at blive for fuld?

Det kan også være, du er typen, der lige pludselig bliver fuld, uden du har noget at lagt mærke til det. Hvis det er tilfældet, så kan du bruge et alkometer til at følge med i, hvor høj din promille er. På den måde kan det være, at du undgår at gå under og rent faktisk får en rigtig god fest!

Sådan bruger man et alkometer

Et alkometer virker ved, at man puster i et lille rør, der sidder på apparatet. Det er vigtigt, at man tager en dyb indånding og puster hårdt til. Når du har pustet, så vil du blive givet et tal. Dette tal indikerer, hvad din promille ligger på – altså hvor fuld du er. Som det allerede er nævnt, så må du f.eks. ikke have en promille på 0,5 eller over, hvis du skal køre bil.

Viser alkometret altid sandheden?

Det er visse ting, man skal tage i mente, hvis man skal bruge et alkometer rigtigt. Det er f.eks. vigtigt, at man venter hele 1,5 time efter indtag af alkohol, før man puster. Det kan også påvirke resultatet, hvis man kommer til at slå en bøvs eller får et surt opstød, lige inden man puster. Hvis du er opmærksom på disse ting, så kan du få et korrekt resultat.