legetøj

Derfor er legetøj så vigtigt for dit barn


Det er ved at være længe siden, at man selv har været et barn. Legetøj har ikke kunne gribe din interesse i årtier, så det er ikke altid nemt at sætte sig ind i sit eget barns interesse for det. Men det spiller faktisk en stor rolle i dit barns udvikling; det hjælper dem med at forstå verden.

Alle dyrebørn leger

Menneskebørn leger af præcis samme grund som andre dyrebørn leger; for at forberede dem på voksenlivet. Hundehvalpe slås med deres søskende, kattekillinger leger med døde mus, og menneskebørn leger med legetøj. Det er alt sammen med til at skabe grundviden for dem, som vil være vital for deres voksne liv. Derfor er det vigtigt, at du giver dit barn godt legetøj. Det behøver ikke at bryde pengepungen; du kan finde en masse gode sager på https://www.legbilligt.dk/, så dit barn kan få den bedste opvækst.

børn der leger

Den første leg

Når barnet begynder at lege, er der måske ikke så meget konkret handling i deres leg endnu. Det er ikke dukker, der har samtaler med hinanden, og der er ikke en historie i legen endnu. Her handler det mere om at finde ud af, at kuglen passer i det runde hul og boksen passer i det firkantede hul, og lignende basisinformationer. I den alder handler det nemlig om udviklingen af barnets finmotorik, så de kan bruge deres krop, som de har lyst til, og deres kognitive evner, som for eksempel udviklingen af deres objektpermanens.

Forståelsen af verden

Herefter komme selve verdens rolle. I denne alder kan du begynde at vidne dit barn udspille historier med deres legetøj. Dukkerne og figurerne har samtaler, som vil give mere og mere mening, jo ældre barnet er. Det, som barnet gør, er, at de gengiver ting, som de har set i virkeligheden. Her skal ”virkeligheden” forstås som ting de har set deres familie og venner gøre, samt ting de har set på TV, og ting som de har hørt om. Ved at genskabe situationen lærer de om sociale normer samt andre elementer, som er nødvendige for et velfungerende voksent menneske.

Kvalitetslegetøj

Børn kan jo nok lege med alting, men der ligger en vis tryghedsværdi i kvalitetslejetøj. Sikkerheden ligger i, at legetøjet er skabt til at være godt for børn. Det går ikke i stykker, hvis det tygges på, farven bliver ikke slidt af, og er heller ikke farlig, hvis legetøjet kommes i munden, og det består ikke af små parter, som kan være farlige at sluge. Det behøver ikke at være dyrt; det skal bare være lavet med en betænksom hensigt til børn.

Det bedste legetøj

Som du kan se, er legetøj vitalt for et barns udvikling. I starten udvikler den de finmotoriske og kognitive evner, og ender i udviklingen af sociale normer og forståelse for deres medmennesker. Og noget, der har så stor en rolle i dit barns liv og for deres fremtid, skal selvfølgelig også være sikkert. Vælg legetøj, der gør dit barn glad, og som er sikkert for dem; det skaber tryghed både nu og i fremtiden.