cykellygte på cykel

Cykellygter: derfor er de vigtige

Det er ingen hemmelighed, at verden i den grad råber desperat på hjælp, fordi mennesker overalt er i færd med at ødelægge den.

I øjeblikket handler det om at undgå den katastrofale temperaturstigning på 1,5 grader, som mange forskere er enige om vil være dråben for klimaet.

Derfor bør alle gøre, hvad de kan for at bremse udviklingen – blandt andet ved at skære ned på bilkørslen og hoppe op på cyklen i stedet.

Det er en supergod genvej til at mindske sit CO2-aftryk, få noget motion og samtidig komme hurtigt fra A til B. Det er vigtigt at prioritere sikkerheden, når man cykler, hvorfor man for alt i verden sørge for at købe nogle gode cykellygter – og det er der gode grunde til.

Det livsfarlige mørke

Alle, der har prøvet at køre bil, ved, hvor svært det er at se cyklister, når de ikke har lys på, selvom det måske ”kun” er begyndende tusmørke.

Cyklisterne kan desværre alt for ofte selv være af den opfattelse, at det slet ikke er mørkt nok til at have lys på cyklen, og at de er fuldt synlige i trafikken.

Det er desværre en livsfarlig cocktail, som kan koste menneskeliv og alt for ofte gør det. Derfor er det uhyre vigtigt, at man sørger for altid at have lys på cyklen, selv hvis man umiddelbart er sikker på, at man er fuldt ud synlig.

Køb billige cykellygter på nettet – det betaler sig altid, for godt lys kræver gode cykellygter, som man med fordel kan bestille online.

Børn på vej i skole

Én af de allermest tragiske uheldsformer, man kan komme ud for i trafikken, er når små skolebørn bliver kørt ihjel. Det er desværre en iboende risiko, hvis forældrene ikke sørger for at sikre sig, at børnene har nogle gode cykellygter og husker at bruge dem, når de cykler til og fra skole i de mørke måneder. Uden lys på cyklen er det ikke til at sige, om en uopmærksom bilist forårsager en højresvingsulykke med potentiel dødelig udgang. Det kan også godt ske i fuldt dagslys, eller selvom man har husket lyset på cyklen, men man løber kæmpestor, unødig risiko ved ikke at prioritere at være synlig i mørket. Man bør derfor altid have lygter på, hvis man cykler i mørket.

cykellygte på cykel

Gå ikke på kompromis

Når man bruger cykellygter, er det altså alfa og omega, og at man ikke går på kompromis med at bruge dem – hellere 30 gange for meget end bare en enkelt gang for lidt. Man bør derfor heller ikke gå på kompromis med at kvaliteten, når man køber lygterne, fordi de potentielt kan redde ens liv. Hvad enten man er voksen og selvsikker, ung og risikovillig eller barn og uskyldig, er det uhyre vigtigt, at man altid sørger for at have et lille lager af cykellygter, hvis nogen af dem skulle gå i stykker. Der er altså ikke andet end gode grunde til at køre med lys på cyklen – så det gælder bare om at få bestilt nogle cykellygter i en fart.