sandsten fliser

Få det perfekte udeareal med sandsten fliser

Hvad skal du gøre ved din have? Hvilke forpligtelser har du overfor den. Hvad vejer mest, det praktiske eller det funktionelle. Skal du vælge den perfekte måde at udnytte dine udearealer på, er det vigtigt at tage alle behov i betragtning.  

Det er vigtigt at tage naturen i betragtning. Hvad er mere trist, end grus eller kedelige grå fliser? På den anden side er fliser enormt praktiske. De er et godt stabilt underlag for fx en grill eller havemøbler.  

Her er der dog en gylden middelvej. Sandsten fliser giver et naturligt look, samtidigt med alle de praktiske fordele. 

De mange fordele ved sandsten fliser 

Generelt er fliser praktiske, fordi de er nemme at vaske. På denne måde holdes terrassen nemt ren og bekvem.  

Er man bekymret for lugning, kan det dog være en fordel at anskaffe sig en ukrudtsbrænder. Disse kan fås til en rimelig pris, og er nemme at bruge. Der er ingen grund til at bekymre sig for flammerne, da de ikke er svære at håndtere.  

Sandsten fliser er også robuste, og slides desuden på en naturligt smuk måde. Sandsten består, som navnet indikerer af sand, altså ofte kvarts og feldspat, som er aflejret, og derefter sammenpresset gennem mange år. Sandet bindes af materialer som ler, kalcit og silikat. 

Et eksotisk materiale 

Man forbinder tit sandsten med den amerikanske prærie. Tænker man på de høje smukke stenformationer, som troner over bisonflokke og prærieulve. Disse majestætiske klipper kan bringes ind i dit eget hjem, og skabe den varme fornemmelse man forbinder med klipperne.  

Fliserne er også æstetisk smukke. De fine riller skaber en direkte forståelse for stenens ophav. De changerer i forskellige farver, men uden at det bliver rodet. Stenene har et klart udtryk, samtidig med at de har et spil.  

De har også en overflade som er rar at røre ved. I modsætning til mange andre fliser, som kan virke skarpe og ubehagelige at gå på, er sandsten en flise uden skarpe kanter. Det er simpelthen enormt svært, at skære sig på denne flise.  

Flisen fås selvfølgelig i mange tykkelser, men kan fås i en tynd variant. Denne bliver hurtigt varmet op af solen, og er derfor behagelig at gå på om sommeren.  

Det perfekte udeareal 

Sandsten fliser sætter en hyggeligt, eksotisk stemning, men er samtidig stringent og stilren. Derfor danner sandstensterrassen den perfekte ramme omkring alt fra morgenkaffe til familiefødselsdag til havefest. Fordi terrassen er rummelig, vil du og din familie have masser af plads til at udfolde jer på. om det er badebassin eller solseng, alle vil kunne nyde solen på terrassen.  

Du vil få det optimale ud af din have. Fordi terrassen i sig selv er dekorativ, vil du kunne have færre planter i haven, uden at det virker bart. På den måde vil du have plads til flere gæster.  

Gæsterne vil også kunne nyde de stilfulde omgivelser. Forestil dig en hyggelig grillfest en varm sommeraften. Er der et bedre sted at holde sådan en end en sandstensterrasse? Hvorfor ikke anskaffe sig sådan en?