nyt badeværelse

Det store renoveringsprojekt af badeværelset


Det er dyrt og tidskrævende at renovere et badeværelse hvis man skal gøre det selv. Det er den billigste løsning hvis du gerne vil spare nogle penge. Det er vigtigt at du har forstand på hvordan man renoverer et badeværelse, da der ellers er en stor risiko for, at nogle elementer skal laves om på grund af fejl. Det er en god ide at du overvejer hvordan hele forløbet skal være med badeværelsesrenoveringen. På denne måde ved du hvornår hvilke elementer skal være færdige.

Hvad skal en professionel have for renovering af badeværelse?

Hvis du vil sikres at have et perfekt badeværelse, så er det en god ide, at du hyrer en professionel til at lave det. Generelt set er kvadratmeterprisen på renovering af badeværelse temmelig høj, hvilket gør, at det kræver du har sparet en god sum penge op til projektet. Det er meget individuelt hvor mange penge de enkelte renoveringsfirmaer skal have for at lave et badeværelse. Derfor kan det være en god ide, at du indhenter priser fra flere steder for at få en fornemmelse af hvilket prisleje et totalt renoveret badeværelse ligger indenfor.

renovering af badevæerlse

At have det fulde overblik hele tiden

Det er vigtigt at du har det fulde overblik over din renovering af badeværelse, da det kan blive uoverskueligt hvis du ikke har styr på de enkelte dele. Du holder det bedste overblik ved at have et budget at forholde dig til. På denne måde ved du hvad de enkelte poster må koste. Du skal altid beregne lidt ekstra til det samlede projekt, da mange byggeprojekter går mindst 10% over det samlede råderum. Det er en god ide at du sparer rigeligt med penge op, så du har nok penge til at købe de materialer som du godt kan lide.

Overhold byggereglerne

I forbindelse med renovering af badeværelse eller andet skal du overveje om du vil beholde nogle af de eksisterende elementer på badeværelset. Du kan nemt forvandle noget gammelt til noget nyt og unikt. Det eneste du skal fokusere på, er at ændre det nye badeværelse til din stil. På denne måde vil du føle dig hjemme og dermed elske at bruge tid på badeværelset. Når du indretter badeværelset, skal du overveje hvordan elementerne skal være placeret. Der er nogle byggeregler som du skal have i mente, da der f.eks. skal være minimum 60 cm. fri afstand foran toilettet. Derfor er det vigtigt at du undersøger byggereglerne, så du ikke får monteret noget ulovligt, der skal laves om med tiden.

Giv kommunen et kald

Afhængig af boligsituation kan det være nødvendigt at du kontakter kommunen inden du går i gang med renoveringen. Der er særlige regler hvis du f.eks. bor i lejlighed. I dette tilfælde er du nødsaget til at anmelde dit renoveringsprojekt til kommunen. Denne regel er ikke gældende hvis du er husejer. Det anbefales at du uanset hvad tager kontakt til kommunen for at være på den sikre side, inden du går i gang med projektet.

Tænk projektet grundigt igennem

Det anbefales at du tænker dig om inden du kaster dig ud i et renoveringsprojekt. Det er en stor beslutning og et projekt som kræver tid og planlægning. Det er vigtigt at du kommer ud og ser på en masse materialer, for at blive klogere på, hvad der passer til dit kommende badeværelse.