leasing af bil

Hvad er leasing? Få tips til leasing


Synes du også, det kunne være rart at slippe for bilproblemer? Drømmer du om at sætte dig ind i en ny bil hver morgen og bare nyde køreglæden? Ofte har man en mængde udfordringer med bilen, når den bliver bare et par år gammel. Mekanikerregninger kan løbe op i flere tusind kroner samtidig med, at man skal bruge tid på at køre bilen på værksted. Det er tid og uforudsete udgifter, som man gerne vil undgå. Derfor er der mange, der spørger sig selv: Hvad er leasing? Og er det noget for mig?
En leasingbil kan være svaret på dine problemer. Med en leasingbil vælger du selv størrelse og pris, alt efter dit private behov og økonomi, og du kan altid finde drømmebilen indenfor en overkommelig pris.

Hjælp til valg af bil

Det kan være svært at finde vej i leasingjunglen. Efterhånden findes der mange forskellige leasingbureauer, og det er godt givet ud at bruge tid på at læse om mulighederne. Først og fremmest er det vigtigt, at du danner dig et overblik over dine behov. Har du brug for en familiebil? Skal du køre langt hver dag? Skal det være en stor eller en mindre bil? Og hvad er den økonomiske ramme? Det kan være en fordel at undersøge markedet for brugte leasingbiler, da der ofte er mange penge at spare her. Det er f.eks. muligt at finde ret nye biler, der i praksis ikke virker brugte, men kan være flere hundrede kroner billigere hver måned. På den måde kan du og din familie få følelsen af at lease en ny bil, men til en fornuftig pris, der ikke vælter det månedlige budget.   

ny bil

Hvor længe skal man lease en bil?  

Som udgangspunkt lejer man en bil for tre år hos de fleste leasingbureauer. Efter tre år leveres bilen tilbage, og du kan påbegynde en ny leasingaftale. I nogle tilfælde kan det dog være svært at skulle binde sig til så lang en periode, hvis du f.eks. ikke ved, om bilen opfylder dit behov i de kommende tre år. Derfor er der også en række leasingbureauer, der tilbyder fleksible leasingaftaler, sådan at du selv er med til at bestemme varigheden af leasingperioden. Det er vigtigt, at du undersøger, hvordan regler og aftaler er hos de forskellige udlejere. Mange steder koster det ikke ekstra, hvis du vælger at forkorte perioden, men du kan også møde bureauer, hvor der kommer en betydelig ekstraudgift på en eventuelt forkortet periode.

Ingen uforudsete udgifter

Det er vigtigt at sætte sig ind fordelene ved leasing med hensyn til udgifter. De fleste leasingbureauer har en fast mekanikeraftale, sådan at du altid kan få bilen på værksted i nærheden af din bopæl. Regningen sendes direkte til leasingbureauet, og du skal derfor hverken lægge penge ud eller bekymre dig om beløbets størrelse. Du kan faktisk være helt ligeglad med, hvad det koster. Mange leasingbureauer har også vejhjælp inkluderet i prisen, og flere steder kan du få rabat på bilforsikringen, hvis du tegner den gennem bureauet. Det er værd at undersøge, om der er penge at spare i den forbindelse.