tatami

Du behøver ikke at være japaner for at indrette dit hjem med tatami måtter

Du behøver bestemt ikke at være japaner eller være bosiddende i Japan for at gøre brug af de populære Tatami måtter. Det er godt nok en japansk tradition, faktisk at have dem liggende i hele hjemmet og ikke kun, som du måske har set, under en futon eller lignende madras anvendt som seng. En tatami måtte er lavet af rør fra risplanterne og har oprindeligt en smuk grøn, der langsomt falmer til en æstetisk gylden farve. I dag bliver Tatami måtterne anvendt som underlag til sovepladsen i mere eller mindre hele verden og du kan selv mærke forskellen. Køb tatami i dag og bring den japanske stil ind i soveværelset. 

Den japanske indretning giver ro til omgivelserne 

Det siges at den japanske indretningsstil er en af de måder at skabe mest ro i hjemmet og i dine omgivelser. Derfor er der også mange der indsætter de stilrene tatami måtter til soveværelset, for at skabe en lidt mere afslappende stemning. Ved at bringe sengen helt ned til gulvet, vil du få en helt ny soveoplevelse. Ved at kombinere tatami måtterne med de klassiske futon madrasser i kapok eller lignende, så er det mere eller mindre sikkert, at du vil få en helt ny soveoplevelse. Som oftest hedder det sig, at der skal en tatami måtte til hver en person der skal have en madras liggende i soveværelset, men i takt med at indretningsløsningen er blevet mere populær i de vestlige lande, så kan du nu også få tatami måtter der er bredere og passer til en dobbelt madras. 

Oprindeligt var der tatami måtter i hele hjemmet 

I Japan er der tradition for at have tatami måtter i hjemmet. Her var det ikke kun i soveværelset under madrassen at det var tilfældet, men oprindeligt var hele hjemmets gulv dækket med de smukke tatami måtter. Her var det helt forbudt at have sko på indendørs, da der her var tale om måtter der var af stor værdi og krævede både meget tid og mange ressourcer at frembringe. Faktisk er det således, at en tatami måtte på standardmål beskriver størrelsen på de boliger der er til salg eller til leje i stedet for antallet af kvadratmeter. I dag er der ikke mange hjem der har tatami måtter i hele deres hjem, men det er stadig den mest populære form for seng når det kommer til japanernes soveværelser. 

Det er ikke kun i hjemmet der bliver anvendt tatami måtter 

Måske har du allerede set tatami måtter før? Dog ikke i nogles hjem, men på kampsportens områder. Tatami måtter bliver nemlig ikke kun anvendt i hjemmet, men bliver i høj grad også anvendt til de traditionelle japanske og asiatiske kampsportsområder. Her er tatami måtterne underlag for eksempelvis judo, ligesom at nogle karaktecentre har tatami måtter som underlag i deres træningsrum.