Tatami

Udforsk den japanske indretningsstil med tatami

Indretningen i nordiske hjem bliver mere og mere individuelle. I takt med at der kommer et større marked for bolig og indretning, vil flere finde mulighed for at finde møbler og brugskunst, som passer til deres personlige smag. Mange finder inspiration fra deres hjem på internettet eller når de er ude og rejse. 

Få et stykke af Japan ind i dit hjem

Japan har længe været til stor inspiration i vesten. Mange elsker japansk-inspireret mad, men det er langt fra den eneste måde at få noget af deres kultur ind i dit hjem. Mange hjem i Japan er indrettet med tatami, som giver det letgenkendelige udseende.

Tatami består af måtter, som er lavet af traditionelle japanske materialer som hemp, bomuld, bambus og risstrå. Måtterne varierer meget i design, men typisk kan du forvente at finde en flot grøn farve med dekorative kanter.

 Traditionelt kunne tatami måtter kun fås i størrelsesforholdet 2:1, hvor den var halv bredde af længden, men i takt med at markedet er blevet mere globalt findes måtterne i størrelser, som passer til europæiske sengestørrelser. Køb tatami for at opleve det charmerende sengemiljø selv. 

Hvordan kan du bruge tatami-måtter?

Tatami måtter kan bruges til mange ting, men mest typisk bliver de brugt som gulv eller senge. I Japan placeres madrassen, typisk en futon, på en tatami. Tatami-måtten giver affjedring, som giver en blødere seng. Derudover gør materialet, at sengen er åndbar og afkølende.

Samt kan risstråene omdanne CO2 til luften til ilt, hvilket giver dig et bedre indeklima, når du skal sove. Kernen af tatamimåtterne er typisk lavet af træflis eller skum, hvilket giver en mere holdbar måtte. Køb tatami underlag til din madras. Hvis du gerne vil have din seng hævet længere op, kan du vælge at få et sengestel til din tatami-måtte. Disse fås i flere forskellige designs, hvor du stadig opretholder måttens fordele og egenskaber. 

Få et traditionelt miljø ind i din kampklub 

Tatami er ikke kun praktiske at have i privatehjem men bruges også traditionelt til japansk kampidræt. Hvis du udøver kampidræt som for eksempel karate, kan tatami-måtter give dig de rette vilkår til at træne hjemme. Hvis du har din egen dojo, kan et køb af tatami-måtter give et traditionelt miljø i klubben og autentisk atmosfære.

Udover at være dekorative og flotte, så giver tatami-måtterne det rette underlag at dyrke kampsport i. Måtterne giver det rette underlag, hvor du ikke skal være bekymret for at glide, og affjedreingen sikrer mod hårde skader under kampe og træning. 

Køb tatami-måtter til børneværelset 

Et ordentligt indrettet børneværelse skal helst sikre ordentlig sikkerhed for dit barn, når det leger selv. Især små børn elsker tumleleg, hvor de får lov til at bevæge sig rundt og øve deres gang. I mange børneværelser vælger forældrene at installere legemåtter. Køb tatami-måtter for de naturlige materialer, som sikrer et ordentligt indeklima i dit barns legerum.