vakuumpumpe

Find den rette vakuumpumpe

En vakuumpumpe er måske ikke gængs udstyr i hjemmet, og derfor ved de færreste, hvordan en vakuumpumpe ser ud eller fungerer. Man kan bruge pumpen til mange forskellige formål, og derfor findes de også efter det. Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvad en vakuumpumpe er, og hvad de forskellige slags bruges til, kan du læse videre her.

Hvordan fungerer en vakuumpumpe?

Vakuumpumpen fungerer på den måde, at den danner et vakuum i et rumfang, eksempelvis en pakke pålæg, som du kan finde i et supermarked. På den måde kan pumpen trække luft ud af pakken, så den lukker sig helt tæt om indholdet. Det kan være en vældig smart funktion, der i dette tilfælde hjælper fødevarer med at bevare holdbarhedsdatoen.

Vakuumkategorier

Vakuum kan inddeles i fire kategorier. Den første kaldes grovvakuum, og den ligger på 1 mbar, når den måles. Medium vakuum ligger på 10-3 mbare, hvor højt vakuum ligger på 10-7 mbar. Meget højt vakuum ligger på over 10-7 mbar, som er den kategori, der har det kraftigste vakuum.

Man bruger niveauerne til at fastlægge, hvor kraftigt et vakuum, der er tale om. Jo højere et tal der måles, jo kraftigere et undertryk kan vakuumpumpen fremstille. De forskellige niveauer bruges også, når man taler om i hvilket tilfælde, der er brug for en pumpe.

Find den rette vakuumpumpe til dit formål

Du kan finde et fint overblik over forskellige vakuumpumper og priser på https://granzow.dk/produkter/vakuumpumper. Det er vigtigt, at du finder den rette pumpe til dit formål, og der kan kategorierne hjælpe dig.

En pumpe der falder ind under kategorien højt vakuum bruges ofte til for eksempel læksøgning, vakuumdestilation og laminering. Pumper der fremstiller grovvakuum bruges i forbindelse med grundvandssænkning, støvsugere og servicevakuum, som man også refererer til som husvakuum. Pumper der fremstiller de højeste niveauer af vakuum bruges til for eksempel plasma, lodning og acceleratorer og mange andre ting.

En vakuumpumpe er på den måde ikke bare en vakuumpumpe, og du er nødt til at være helt sikker på, hvad den skal bruges til, så du vælger den pumpe, der fremstiller det rette tryk.

vakuumpumpe

Spørg om hjælp

Uanset hvilket formål du har behov for en vakuumpumpe til, er det altid en god idé at rådføre sig med fagfolk. Du kan for eksempel ringe til et firma, som sælger pumper, som kan rådgive dig omkring, hvad du har brug for.

Er pumpen ikke til privat brug, men til brug i et firma, er det også en god idé at forhøre sig med fagfolk. Det er ærgerligt at investere i en eller flere pumper, som ikke fremstiller det rette tryk. Måske har du nogle ansatte, som ved meget om de forskellige pumper, og hvis det ikke er tilfældet, er det måske klogt at ansætte nogle fagfolk, som kan tage sig af dette og lignende emner, der skulle dukke op.

Ofte er det ikke kun en pumpe, der skal investeres i. Der skal ofte investeres i forskellige reservedele og ventiler, som skal være en fast del af firmaets inventar. Til denne del er det også klogt at rådføre sig med fagfolk.