E cigaret

Hvad er e juice?

Du har sikkert hørt om det efterhånden meget populære vaping, som har været på alles læber de seneste par år. Vaping er det at inhalere en damp via en elektronisk cigaret (e-cigaret) og bruges af mange som en behageligere alternativ til traditionelle cigaretter, som har en ubehagelig smag og lugt.

Væsken man hælder på e-cigaretten hedder e-juice eller e-væske og kommer i mange forskellige smage, som du selv kan vælge, alt efter hvad din foretrukne smag er. Man kan også selv vælge styrken af nikotin i sin e-væske og hvor meget eller hvor lidt nikotin, du ønsker at ryge. Du kan for eksempel også vælge at vape helt uden nikotin!

Stort sortiment af smage

E juice kommer i et enormt stort udvalg af hundredvis af forskellige smage. Som regel kan du vælge imellem flere hovedkategorier, såsom frisk, sødt, frugt, lakrids og tobak, hvor der er tilhørende underkategorier i form af mere specifikke smage. Du kan vælge alt fra det meget søde og genkendelige, som for eksempel jordbær eller ananas til mentol og anis, som er mere frisk og naturlig i smagen, eller blot smagen af tobak uden de trælse bivirkninger af dårlig ånde og lugtende tøj osv.

Du kan også give dig i kast med at prøve en masse forskellige smage i stedet for kun at holde dig til en enkelt over en længere periode. Udvalget af e-juice tillader dig at være kreativ!

Alt kan tilpasses dine behov

Udover at du kan tilpasse din e-cigaret ved selv at købe komponenter, tilføje dem og dermed forbedre din oplevelse som vaper, er der også rig mulighed for at tilpasse e-juice til dine behov. Men ved du overhovedet hvad e-juice indeholder? E-juice indeholder faktisk meget af det, der allerede findes i fødevareindustrien og i vores mad og drikke. For eksempel indeholder nogle e-juices det såkaldte vegetabilsk glycerol, som er et stof der udvindes af vegetabilsk fedt, altså fedt fra planter. Det er også den damp, man udånder når man ryger sin e-cigaret. E-juice indeholder også forskellige tilsætningsstoffer og visse firmaer bruger naturlige aromaer til at tilsætte smag til dampen.

Forskellige nikotinstyrker

Et af de mere banebrydende aspekter af e-juice og vaping er at man nu selv kan vælge styrken af nikotinen i sin e-cigaret. Det kan være rart og højst fordelagtigt for dig som e-ryger at vide hvor meget nikotin, din krop egentlig optager og enten sænke eller forhøje styrken. Dette er simpelthen umuligt at gøre ved traditionel cigaretrygning, hvor nikotinstyrken er meget høj. Flere e-cigaretfirmaer anbefaler, at man starter ud med et lavt indhold af nikotin, hvis du ønsker meget damp. Grunden til dette er, at jo mere damp der kommer ud af din e-cigaret, desto mere nikotin fra e-juice bliver optaget i din krop. Hvis man vælger et alt for højt nikotinindhold, ryger meget og foretrækker en hel masse damp, kan man ende med at få et nikotinchok. Det er derfor anbefalet, at du som nybegynder starter med et relativt lavt indhold af nikotin, hvorefter du kan intensivere styrken, hvis du ønsker det.