plakat

Plakater er det helt store og nye til hjemmet


Det er selvfølgelig ingen ny ting at få et billede op og hænge i ens hjem. Det har man gjort lige så længe man har kunnet male. Altså næsten for evigt. Med tiden har det altid været populært at have sine kære og nærmeste op og hænge. Vi har alle det pinlige familiebillede hængende et eller andet sted. Mange folk har også i lang tid samlet på kunstværker. Men det er et nyere fænomen, at man vælger at få en plakat op og hænge.

Plakater er moderne

Måske tænker du til at starte med, at det er helt fjollet at hænge plakater op. Det er noget børn og teenagepiger gør, fordi de får det fra deres unge magasiner. Det er ikke disse former for plakater, vi taler om her. Disse plakater fint indrammet i en ramme og er i lige så god, hvis ikke bedre, kvalitet som malerier.

Så kunne man tænke, at det næsten er helt fjollet at se plakater som noget nyt. Hvad er forskellen på en plakat fremfor et maleri så? Det er mest i intentionen der lå bag den. Malerier er malet af en maler, som har ville udtrykke noget kunst. Ikke at plakater ikke også kan være kunst, men det er ikke malet af en kunstner. Hele ideen med en plakat, er at det er en trykkopi af noget andet. Dette andet kan så stadig godt være et kunstværk, men selve plakaten er stadig trykt fremfor malet.

Men hvorfor er disse former for vægdekoration så begyndt at poppe op så meget, som de nu er? Hvad gør dem mere interessante for de yngre generationer fremfor et maleri? For det første er de meget billigere. Når der ikke er et navn bag billedet, og der heller ikke er noget eksklusivitet over det, så kan man ikke tage lige så meget for det. På den anden side er det også bare en måde at udtrykke noget andet. En plakat kan have hvad som helst på sig. Du kan dekorere dit hjem med lige det du vil have op. Ønsker du at have smukke litterære citater op på væggen, så kan du det. Ønsker du at få små hunde og katte eller måske andre seværdigheder, så kan du det. Og nu i flot kvalitet også!

bolig uden plakat

Plakater åbner op for individualitet og en ny måde at udtrykke sig selv på

Altså er det store salgspunkt med plakater den individualitet det tilbyder fremfor andre billede typer. For eksempel med malerier, kommer du altid til at have en anden persons tanker til at hænge på væggen. Du får ikke dine derop. Plakater har et større fokus på at tilfredse kunder, så de vil komme i flere varianter, hvor kunstneren ikke er i fokus. Man kan selvfølgelig altid bare produceret og lave sine egne plakater, men det er ikke os alle, som kan finde ud af det, er særlig gode til det eller har redskaberne til sådan noget. Altså er det derfor man har mulighed for at købe plakater.