2 piger i kostume

Kan du huske din sidste skoledag?

Sidste skoledag er en dag, der huskes længe. Det er en følelse af frihed, som ikke kan sammenlignes. Alle de år på skolebænken er nu afsluttet, tænker de fleste. Men sandheden er, at det højst sandsynligt fortsætter mange år endnu. Det er de fleste, der tager en ungdomsuddannelse. Det er de fleste, der læser videre på korte eller længere videregående uddannelser. Så skoleårene fortsætter længe endnu. I Danmark er borgerne et højt uddannet og højt specialiseret folkefærd. Hvis du tænker nærmere over det, så er det helt anderledes end for 100 år siden. Der vidste borgerne lidt mere om alting. De kunne måske bygge deres eget hus, selvom de kun gik i skole hver anden dag. Det er en værdifuld ting at kunne, selvom de fleste rynker lidt på næsen af de ikke akademiske færdigheder.

Sidste skoledag er en dag, hvor der skal tænkes kreativt

På sidste skoledag har alle de unge et sidste skoledag Kostume. Det kan være alt muligt. Nogle steder er der et tema. Andre steder er der ikke et tema. Men faktum er, at der skal findes et sidste skoledag kostume. Det er ikke altid lige nemt at finde, men det er med at snakke lidt med den unge om interesser. Måske kan I finde en yndlingsfigur fra en bog eller film, og så kan det være sidste skoledag kostume. Det må gerne være lidt sjovt og særligt, da det er en dag, der ofte betyder en masse. Måske kan I finde noget, der passer godt til jeres barns personlighed. Det er vigtigt, at sidste skoledag kostume ikke kradser eller snærer. Det er jo mange timer, den unge skal gå med sit sidste skoledag kostume. Ofte kan det valgte sidste skoledag kostume være et udtryk for, hvad den unge længes efter i sin hverdag. Og så er det altså bare en sjov og hyggelig tradition med et sidste skoledag kostume. Det bør forældre og de unge holde i hævd. Det er nemlig de fleste der kan huske deres egen sidste skoledag.

2 piger klædt ud

Sy det selv eller køb det færdigt

Med et barn i puberteten kan det betyde meget, om det er cool eller sejt. Det betyder virkelig meget. Tøjet skal helst leve op til en vis standard, og det gør sig sikkert også gældende for selve kostumet. Derfor kan det være en ide at købe sig til det helt rigtige tjekkede udtryk. Men det er altså også muligt at sy det selv. Så længe dit barn og dig er med inde over processen, og I kan mærke, at udtrykket ikke bliver alt for kikset. Der er meget inspiration at hente på nettet. Det kan være en fordel at inddrage aflagt tøj, da det ofte er syet lidt i forvejen, så det er nemmere at gå til. Det er også godt for miljøet, men I vælger altså helt selv, hvordan det skal være. Men det er en god ide til gør det selv projekter at overveje, om man kan bruge nogle elementer, der har været brugt før og egentlig står til at blive kasseret.