padel bat

Sådan finder du det perfekte padel bat til dig

Padel tennis er blevet mere og mere populært herhjemme. Padel tennis tager alt det bedste fra de velkendte sportsgrene tennis og badminton og kombinerer dem med teamwork, sjov og adrenalin. Sporten er velegnet til alle aldre og færdighedsniveauer, da det i sidste ende blot handler om at slå en bold hårdt og præcist.  

Hvad er padel? 

Padel tennis er ikke ligesom andre sportsgrene. I padel tennis får du lov til at bruge dit miljø til at fremme dit spil! Banen er omgivet af trådhegn og glas, som du bruger i løbet af spillet. Det er nemt at lære, og det er en sjov måde at bruge tid sammen med venner og familie. Og så kan det spilles hele året rundt! Padel tennis er nemlig velegnet til både indendørs og udendørs baner. Det eneste du egentlig skal bruge er en bane, en bold, nogle medspillere og et padel bat. Dansk Padel Forbund har en behjælpelig video, der hurtigt og nemt kan lære dig og dine kammerater reglerne. Så det er bare med at komme i gang! 

Padel battet – vælg det rigtige 

Når nu battet er det eneste udstyr, udover en tennisbold, som du skal have med under armen, er det ret vigtigt, at du får fat i det rigtige bat til dig og dine behov. Selvom sporten i sig selv minder meget om tennis, som det også fremgår af navnet, så har padel battet ikke specielt meget tilfælles med en tennisketcher. Padel battet består af tre dele. Der er kernen, som oftest er lavet af hårdt skum eller gummi. Denne ændrer sig ikke bestemt meget fra bat til bat, og derfor behøver du ikke tænke på den, når du skal lede efter dit eget padel bat.  

De to andre dele, rammen og overfladen, er derimod dem, du skal have øje på. Når nu banen er omringet af glas og hegn, som du bruger i spillet, så skal dit bat kunne holde til at få nogle slag og skrammer. Derfor anbefales det, at du anskaffer dig et bat, som er lavet af glasfiber, carbonfiber eller grafit. Disse materialer er nemlig både holdbare og lette, så du ikke skal bruge for mange kræfter på at svinge battet.  

Hav dit niveau med i overvejelserne 

Hvis du er nybegynder, bør du kigge efter et let, rundt bat. Disse typer bat tillader dig nemlig mere kontrol og knap så voldsom slagkraft. Så kan du fokusere på at lære din skudteknik, uden at du skal bekymre dig om at skyde bolden helt ud af banen. Er du derimod en øvet padel tennis spiller, så kan du gå efter de tungere, diamantformede bat, da de tillader dig at slå hårdere, end de lette. De er til gengæld også sværere at styre, end de lette bat. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden? Så køb et dråbeformet bat! Det er den perfekte kombination af de to muligheder, og det kan derfor bruges af både øvede og nybegyndere. Start din padel tennis rejse på linket længere oppe!